Det är inte lagligt på något sätt att spela på sig själv om man är proffs eller semiproffs. Men det händer vill jag lova. Idag är det nog mindre vanligt. Men förr när man hade mindre koll kan du lita på att det var ett vanligt beteende bland spelare.

Jag vet inte var jag har läst det här (det kan mycket väl vara jag som kommit på det i mitt eget huvud) men jag har för mig att Anders Svensson i någon gammal upplaga av Slitz eller Cafe erkände att han spelat eller kände någon som spelade på sina egna matcher i Premier League. Anders Svensson spelade som bekant i Southampton förr i tiden när det begav sig.

Av uppenbara skäl så vill spelbolagen inte att man spelar på sig själv. Då kan man ju påverka resultatet och göra så att man själv vinner eller förlorar beroende på vilket spel som man vill ska slå in.

Italienska spelskandaler talar för att det fortfarande förekommer

Zlatan fick två stycken Scudettos fråntagna sig när Juventus degraderades till Serie B efter en mutskandal. Jag tror att du säkert kommer ihåg den smått traumatiska historien. Det var egentligen ingen spelskandal utan en mutskandal, men det skulle inte förvåna mig om domarna som var inblandade i skandalen och alla andra som var med också ägnade sig åt spel vid sidan om. så var det helt vansinnigt svårt. t vart göra mål sopel men så himla kul. spelet när det blev populärt att spela onlinepoker om ll

Enklare i lägre divisioner

Eftersom man inte har lika bra koll som i de stora matcherna är det lättare att spela på sig själv som spelare om man inte är så känd. Om du spelar bandy till exempel som är en liten sport så kan du säkert kunna spela för eller emot ditt eget lag. Det är inget man ska göra och man kan så klart råka illa ut om man gör det eftersom beteendet i allra högsta grad är bedrägligt. Jag menar bara att det går för småspelare. Storspelarna får väl använda bulvaner antar jag. Återigen inget som rekommenderas!